You are here:

Home

Kruiden-therapie - Kruidenformules

Inhoudsopgave
Kruiden-therapie
Smaakeigenschappen
Kruidenformules
Alle pagina's

Kruidenformules

Een onderscheidende kenmerk van Chinese kruidentherapie is de effectiviteit welke in bepaald wordt door de samenstelling. Bij andere vormen van kruidentherapie, zoals de Westerse kruidentherapie, worden kruiden voornamelijk voorgeschreven bestaande uit enkele of gecombineerde functies. In tegenstelling tot de Westerse kruidentherapie schrijven Chinese kruidengeleerden nauwelijks een enkele kruid om een bepaalde aandoening te behandelen. Er wordt een therapie bestaande uit meerdere kruiden samengesteld welke tussen de vier tot twintig kruiden kunnen omvatten.

PicKruiden

Kruidentherapie kunnen op verschillende wijzen worden voorgeschreven, zoals in vorm van pillen of tabletten, capsules, poeder, alcohol-extract en/of water-extract. De meeste recepten zijn eenvoudig doordat de gebruiker geen tijdrovende bereidingen hoeft te verrichten en eenvoudig ingenomen kunnen worden. Echter is de concentratie van deze producten laag en is het voor de behandelaar niet mogelijk om de hoeveelheden van de ingredienten aan te passen. Deze geneesmiddelen zijn hierdoor niet zo doelmatig en effectief als de traditionele bereiding van een kruidenthee.

Het bereiden van een dergelijke kruidenthee behoort tot de traditionele Chinese geneeswijze. De kruidenthee is geconcentreerd. De behandelaar stelt een dagelijkse dosis voor deze kruidenthee samen en verpakt deze hoeveelheden in een pak. Een patient dient voor iedere dag een pak conform de instructies te bereiden en in te nemen voor de gewenste werking. De kruiden kunnen thuis door de gebruiker eenvoudig bereid te worden. De kruiden dienen met water voor een tijd van half uur tot een heel uur gekookt te worden. De kruidenthee mag meerdere keren per dag ingenomen worden.

Een andere wijze van moderne wijze van innemen van medicatie is door middel van gekorrelde kruiden, welke qua concentratie hoog zijn. Deze vormen van poeder worden bereid door middel van de kruiden tot kruidenthee te bereiden. Vervolgens wordt de kruidenthee in gedroogde vorm gebracht tot er een residue aan poeder ontstaat. De samenstelling en hoeveelheden van de poeder worden steeds per patient vastgesteld en bereid volgens een patientspecifieke recept. De kruidenthee kan vervolgens weer verkregen worden door de poeder met heet water te koken. Dit voorkomt een lang kookproces van de kruiden thuis door de gebruiker maar toch de oorspronkelijke werkingskracht te handhaven. Hwa Sheng Tong Ji heeft hiervoor speciale apparatuur om de gewenste medicatie voor u te bereiden. Raadpleegt u hiervoor een van onze medewerkers.Yin Yang

Yin Yang TCM Acupunctuur Utrecht - Leiden

Klik hier om te leren hoe Yin Yang wordt toegepast in onze behandelingen.

Meer

De Vijf Elementen

vijf_elementen_380x253

Lees meer over wat de vijf elementen te maken hebben met onze behandelingen.

Meer

Chinese Geneeskunst

Chinese Geneeskunst TCM Acupunctuur Utrecht - Leiden

Lees meer over Chinese Geneeskunst

Meer