You are here:

Home

Artikel Stadsblad Leiden

Artikel uit het blad Leiden

‘Een verlichtende behandeling’

Sinds een jaar is Chinese Medical Center ‘Hwa Sheng Tong Ji’ gevestigd aan de Haarlemmerstraat. De Chinese traditionele geneeswijze, met acupunctuur, kruidentherapie en massagetherapie als veelvoorkomende behandelwijze, bestaat al ruim 3000 jaar. Daar waar de Westerse geneeskunde geen of onvoldoende resultaat biedt worden er voor bepaalde klachten bij de Chinese geneeswijze goede resultaten bereikt waardoor deze behandelwijze in Nederland steeds bekender wordt.

 

In de acupunctuur wordt gewerkt met meridianen waarvan een niet optimale werking met acupunctuurnaalden hersteld kan worden. Meridianen zijn netwerken voor energie, bloed en belangrijke lichaamsstoffen. Een niet optimale werking of blokkade van meridianen kan zich in vorm van ongemakkelijk gevoel, pijn of zelfs als een ziekte uiten. Bij acupunctuur worden met naalden de meridianen zodanig beïnvloed waardoor de energiebanen hersteld worden.

 

Een afspraak begint met een initiële consult. Hierbij wordt een algemeen beeld en de oorzaak van de aandoening vastgesteld met een bijbehorend behandelplan, voor één of meerdere bahandelingen. Voor acupunctuur zijn er behandelkamers waar de patiënt behandeld kan worden. Voor optimaal resultaat krijgt de patiënt specifiek samengestelde Chinese kruiden mee, die thuis op gewenste momenten eenvoudig de kruidenthee bereiden kan worden

 

Voor veel klachten kan een afspraak gemaakt worden: van huidproblemen, hoofdpijn en menstruatieklachten tot hulp bij stoppen met roken of bij afvallen. Daarnaast kan het ook depressie, vermoeidheid en hooikoorts zijn. De meeste zorgverzekeringen vergoeden deze behandelingen als alternatieve geneeswijze. Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden deze behandelingen.

 

Yin Yang

Yin Yang TCM Acupunctuur Utrecht - Leiden

Klik hier om te leren hoe Yin Yang wordt toegepast in onze behandelingen.

Meer

De Vijf Elementen

vijf_elementen_380x253

Lees meer over wat de vijf elementen te maken hebben met onze behandelingen.

Meer

Chinese Geneeskunst

Chinese Geneeskunst TCM Acupunctuur Utrecht - Leiden

Lees meer over Chinese Geneeskunst

Meer