Tarieven

THERAPIEËN

Prijzen voor behandeling

Chinese kruidentherapie
1e consult
€20
Vervolgconsulten
€15
Acupunctuur behandeling
1e consult
€60
Vervolgconsulten
€60
Chinese Tuina therapie
1e consult
€60
Vervolgconsulten
€60

Prijzen 

  • Cupping

    €20
  • Alleen consultafspraak

    €25

Bij de consult voor de Chinese kruidentherapie betaalt u naast de consultkosten ook de kruiden die worden voorgeschreven door de arts. Voor allerhande verdere vragen of inlichtingen staan wij altijd tot uw beschikking.

Een eerste consult is aanbevolen om te bepalen welke behandeling bij u past.

De hogere kosten voor een eerste consult wordt hieronder bij het intake bezoek uitgelegd.

Vergoeding zorgverzekering

De meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden de kosten van de behandeling gedeeltelijk tot volledig. Een verwijsbrief van de huisarts is meestal niet nodig. Onze artsen zijn aangesloten bij LVNT en ZHONG.

Bij betaling krijgt u direct een factuur mee welke u kunt declareren bij uw zorgverzekeraar.

Intake bezoek

Bij de acupunctuur, Chinese kruidentherapie en Chinese Tuina therapie wordt er gekeken vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde naar de gehele mens. Voor een goed begrip en het stellen van de juiste diagnose wordt hierdoor bij een eerste consult veel gevraagd en informatie verzameld. Bij dit eerste consult staat de anamnese centraal. Dit betreffen vragen zoals of u het snel koud of warm heeft, of u hartkloppingen heeft, of u last heeft van transpiratie, voorkeuren voor smaken en kleur van ontlasting. Tevens wordt hierbij de tong en de pols beoordeeld door middel van respectievelijk observatie en voelen. Met een juiste beeld van het probleem of ongemak kan hierdoor beoordeeld worden welke acupunctuurpunten in aanmerking genomen moeten worden bij de behandeling. Al met al neemt zo’n eerste consult dan ook relatief meer tijd in beslag, varieren van 45 minuten tot een uur.

Aan hand van de anamnese komt er een Chinese diagnose uit waarmee een behandelplan opgesteld kan worden, met bijvoorbeeld een of meerdere van volgende behandelmogelijkheden:

Acupunctuur

Oor Acupunctuur

Chinese Kruiden Therapie

Chinese Tuina-massage Therapie

Moxa Therapie

Cupping

Gua Sha therapie

Bij ‘Behandelingen’ worden deze behandelmethoden verder omschreven.

Wijziging of annulering van afspraken minimaal 24 uur van tevoren.

Indien niet tijdig gewijzigd / geannuleerd worden de behandeling alsnog in rekening gebracht.