Vergoedingen Tong Ji Chinese Medical Center

VERGOEDINGEN ACUPUNCTUUR LEIDEN

De meeste zorgverzekeraars vergoeden acupunctuur geheel of gedeeltelijk. Dit gebeurt vanuit de aanvullende verzekering. Tip: Bekijk goed de voorwaarden van uw verzekering. De meest gestelde voorwaarde is aansluiting bij een erkende beroepsvereniging. Tong Ji Chinese Medical Center is aansloten bij diverse beroepsverenigingen.

VERGOEDINGEN EN AANGESLOTEN BEROEPSVERENIGINGEN

Tong Ji Chinese Medical Center is onder andere aangesloten bij de beroepsverenigingen Zhong en LVNT.

Zhong is de Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Het is sinds 1993 de beroepsvereniging voor therapeuten met een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van TCG. Daarnaast zet Zhong zich in voor de erkenning van de traditionele Chinese geneeswijzen. Tot nu toe vallen die bij zorgverzekeraars onder de alternatieve geneeskunde.

De Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten, de LVNT, is een beroepsvereniging die kwaliteit en vertrouwen belangrijk vindt. Het is een vereniging waar therapeuten met meer dan 25 verschillende werkvormen zich thuis voelen. Wat deze werkvormen verbindt is dat de LVNT-therapeut leeft en handelt vanuit een fundamenteel vertrouwen in het zelfhelend vermogen van de mens. Dit is de natuurgeneeskundige basis waarop een LVNT therapeut cliënten steunt in hun ontwikkeling en heelwording.

Vanuit deze grondhouding biedt de LVNT ondersteuning aan therapeuten, en is zij een kwaliteitskeurmerk voor cliënten en zorgverzekeraars. Meer dan 40 zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk door LVNT therapeuten gegeven consulten.

EIGEN RISICO GELDT NIET VOOR VERGOEDING ACUPUNCTUUR

Het verplichte eigen risico van je zorgverzekering geldt niet voor de zorg die wordt vergoed uit de aanvullende verzekering, zoals acupunctuur. Bel altijd even met uw zorgverzekeraar om vast te stellen hoe hoog uw eigen risico is.

VERGOEDINGEN ACUPUNCTUUR TONG JI CHINESE MEDICAL CENTER